سرویس مسجد خبر
معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد؛

اولویت برقراری با مساجد در محل‌های پرتردد است

(پنج شنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۲) ۱۸:۰۲

حجت‌الاسلام ذاکر از افزایش تعداد مساجد برقرار در استان تهران خبر داد و گفت: اکنون ۲۴۰ مسجد برقرار در سطح استان داریم، مساجدی که در خیابان‌ها‌ و میادین اصلی و محل‌های پرتردد قرار دارند، در اولویت برقرار بودن هستند.

به گزارش مسجدخبر؛ حجت الاسلام «حجت الله ذاکر» در گفت و گو با خبرگزاری شبستان با بیان اینکه یکی از اولویت های کاری مرکز رسیدگی به امور مساجد، فراهم کردن زمینه افزایش تعداد مساجد برقرار و مساجدی که اقامه نماز جماعت صبح دارند، است، اظهار کرد با برنامه‌ریزی سریع، خوشبختانه شاهد، افزایش چشمگیر مساجد برقرار هستیم و اکنون ۲۴۰ مسجد برقرار در سطح استان تهران فعالیت می کنند.
 
معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد با اشاره به اقامه نماز جماعت صبح در قریب ۶۸۰ مسجد سطح استان تهران، تصریح کرد: در شهر تهران هم، ۵۰۰ مسجد نماز جماعت صبح برگزار می‌کنند. ضمن اینکه در بیش از ۸۰ درصد مساجد استان تهران هنگام نماز صبح به روی مردم برای اقامه نماز صبح البته به صورت فردی باز است.
 
 وی با بیان اینکه خوشبختانه تعداد مساجد برقرار در سال های اخیر رو به افزایش بوده است، ادامه داد: انگیزه برگزاری نماز صبح و همچنین برقراری مسجد بین ائمه جماعات و دیگر ارکان مساجد نسبت به قبل بیشتر شده است، به گونه ای که شاهد افزایش تعداد مساجد برقرار هستیم.
 
حجت‌الاسلام ذاکر اضافه کرد: مساجدی که در خیابان‌ها‌ و میادین اصلی و محل‌های پرتردد قرار دارند، در اولویت برقرار بودن هستند و ضرورتی نیست که همه مساجد در ساعاتی که گفته شد، باز باشند.
 
شرایط مساجد برقرار
 
معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد با اشاره به دیگر شرایط مساجد برقرار، گفت: حضور حداقل یک خادم و نگهبان تمام وقت در طول روز، در این مساجد لازم است، تا ساعات ابتدایی روز و پاسی از شب و حتی هنگام نماز صبح، در خدمت نمازگزاران و مراجعین باشند. بنابراین تامین نیروی انسانی برای مراقبت از مسجد و خدمت‌رسانی به نمازگزاران از موضوعات مهمی است که باید در مساجد برقرار مورد توجه قرار گیرد. 
 
وی اضافه کرد: برخی از مساجد به دلایل امنیتی، مثل خلوت بودن محیط اطراف، امکان باز بودن در طول روز را ندارند، به همین جهت در این موضوع، همکاری فرماندهی انتظامی، بسیار ضرورت دارد و خوشبختانه با همکاری های صورت گرفته توانستیم تعداد مساجد برقرار را افزایش دهیم.
 
ویژگی آبادگران مساجد
 
حجت الاسلام ذاکر در ادامه با اشاره به ویژگی های آباد کنندگان مساجد بیان کرد: در حدیثی از پیامبر (ص) نقل شده است: «کسى که چراغى در مسجدى برافروزد فرشتگان و حاملان عرش الهى مادام که نور آن چراغ در مسجد مى ‌تابد براى او استغفار مى ‌کنند». امروز آنچه که اهمیت دارد، عمران و آبادى معنوى مساجد است و به تعبیر دیگر بیش از آنچه به ساختن مسجد اهمیت ‌دهیم باید به ساختن افرادى که اهل مسجد، پاسداران مساجد و حافظان آن هستند، اهمیت بدهیم.
 
معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد بیان کرد: در سوره بقره آیه ۱۱۴ آمده است: «وَمَنْ أَظْلَمُ مِمَّنْ مَنَعَ مَسَاجِدَ اللَّهِ أَنْ یُذْکَرَ فِیهَا اسْمُهُ وَسَعَىٰ فِی خَرَابِهَا ۚ أُولَٰئِکَ مَا کَانَ لَهُمْ أَنْ یَدْخُلُوهَا إِلَّا خَائِفِینَ ۚ لَهُمْ فِی الدُّنْیَا خِزْیٌ وَلَهُمْ فِی الْآخِرَةِ عَذَابٌ عَظِیمٌ؛ کیست ستمکارتر از آن که مردم را از ذکر نام خدا در مساجد منع کند و در خرابی آن اهتمام و کوشش نماید؟ چنین گروه را نشاید که در مساجد مسلمین در آیند جز آنکه (بر خود) ترسان باشند. این گروه را در دنیا ذلت و خواری نصیب است و در آخرت عذابی بزرگ»، برداشتی که از این آیه می توان داشت این است کسانی که مردم را از مساجد خدا به هر شکلی باز می دارند و مانع نزدیک شدن و استفاده نمودن آنها از این اماکن مقدس می شوند، از ستمکارترین مردم هستند.
 
منبر مساجد را سنگر مبلغان عالم و عامل
 
وی مسجد آباد را خانه قرآن کریم، مرکز نشر دانش و بینش دانست و افزود: چنین مساجدی، مکان تبلیغ، ارشاد و هدایت مردم و عرضه قوانین الهی به مردم هستند؛ از طرفی پایگاه اجتماع مردم و زمینه ساز ایجاد وحدت و همبستگی هرچه بهتر و بیشتر در میان اقشار اسلامی به شمار می روند. 
 
حجت الاسلام ذاکر منبر مساجد را سنگر مبلغان عالم و عامل دانست و خاطرنشان کرد: محراب مسجد، جایگاه تبلیغ پیامبران و اوصیاء و اولیاء الهی بوده است و امروز مبلغان و آشنایان به معارف الهی وظیفه سنگینی در آباد کردن مساجد بر عهده دارند.
 
پایان پیام/
تعداد بازدید : ۱,۴۰۱

تازه ترین

ارسال نظر

ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید

پربازدیدترین