به گزارش سرویس مسجدخبر پایگاه تخصصی مسجد؛ ۳۴سال از فتوای امام خمینی(ره) درخصوص سلمان رشدی میگذرد. سهدههای که وی در زندانی بزرگتر از سلولهای انفرادی و با ترس هر روزه مرگ، نفس میکشید و تظاهر به زنده ماندن میکرد .ترسی که در جریان حضور در یک مرکز آموزشی به نام چوتوکوآ در غرب شهر نیویورک رنگ واقعیت گرفت و نویسنده مرتد کتاب موهن و جنجالی «آیات شیطانی»، هدف حمله مردی ناشناس به نام هادی مطر قرار گرفت.
چند دهه است سلمان رشدی ناچار به زندگی پنهانی تحت تدابیر شدید امنیتی شده و دولت انگلیس نیز هزینههای گزافی را صرف محافظت از جان وی کرده و حتی بارها محل اقامتش را تغییر داده است. محل سخنرانی روز جمعه نیز از این قاعده مستثنی نبود و سلمان رشدی تحت شدیدترین تدابیر امنیتی در این مرکز حضور داشت اما گویا قرار بر این بود که این نویسنده مرتد حتی پس از گذشت چند دهه در خصوص جریحهدار کردن عقاید مسلمانان و برانگیختن خشم آنها تقاص پس دهد.
احمد سلمان رشدی در خانوادهای مسلمان در هند به دنیا آمد، در ۱۳سالگی به انگلستان مهاجرت کرد و تبعه انگلستان شد. وی پیش از انتشار کتاب «آیات شیطانی» چهار رمان و دوفیلمنامه منتشر کرد و به عضویت هیأت انستیتو فیلم انگلستان،هیأت مشاوران انستیتو هنرهای معاصر و انجمن سلطنتی ادبیات انگلستان درآمده بود.رشدی اولین بار با نوشتن کتاب «بچههای نیمهشب» به شهرت رسید و جایزه بوکر را دریافت کرد. داستانهای سلمان رشدی اغلب در سبک رئالیسم جادویی نوشته شدهاند که گونهای مبتنی بر حضور شخصیتها و رخدادهای غیرواقعی در بستر واقعیت است.
رمان آیات شیطانی به عنوان پنجمین اثر این نویسنده مرتد، کتابی کفرآمیز بود که در آن اعتقادات مسلمان به سخره گرفته و به پروردگار جهان و پیامبران الهی توهین کرده بود. او در این کتاب، مقدسات اسلامی و مسلمانان را با دستمایه افسانه غرانیق، درقالب یک داستان بلند و در ۹فصل، به گونهای به تصویر کشیده بود که موجب اعتراضات گسترده مسلمانان جهان شد.
در کتاب آیاتشیطانی، به رسول خدا، یاران و همسران وی و نیز فرشته وحی، جبرائیل، بهصراحت توهین شده است.پس از انجام این اقدام شنیع، امام راحل دولتهای اسلامی و پیروان سایر ادیان الهی را نسبت به کلید خوردن یک نبرد تمام عیار تبلیغاتی و جنگ رسانهای توسط نظام سلطه و کانونهای شیطانی تفکرات و اندیشههای غربی و صهیونیستی هوشیار کرد.انتشار رمان آیات شیطانی در مهر۱۳۶۷، اعتراضات فراوانی را از سوی مسلمانان برانگیخت. مسلمانان در کشورهایی از جمله پاکستان، کانادا، مصر و هند ضمن برگزاری تجمعاتی علیه سلمان رشدی و کتابش، برخی از کتابفروشیهای توزیعکننده کتاب را به آتش کشیدند.
امامخمینی با روشن کردن تکلیف فقهی و ابعاد این ماجرای خطرناک به همگان فهماند در دفاع از ارزشهای اسلامی، در مقابل هرگونه اهانت به اسلام و ساحت پیامبر اعظم(ص) استوار ایستاده است. فتوای امام(ره) بازتابهای رسانهای بسیار یافته و اقدامات بسیاری در عمل به این فتوا انجام شد.
در تظاهرات خیابانی مسلمانان معترض به انتشار این کتاب، دستکم ۴۵ نفر کشته شدند. تا اینکه شش ماه پس از صدور فتوا، «
مصطفی محمود مازح»، جوان لبنانیالاصل که تبعه فرانسه بود، گامی عملی برای اجرای این فتوا برداشت و به محل اختفای سلمان رشدی وارد شد.مصطفی با شناسایی هتل محل اقامت سلمان رشدی، قصد اقامت چهارروزه در آن هتل را میکند. در روز سوم پس از آنکه از یک زن خدمتکار درباره رفت و آمدهای سلمان رشدی سوالاتی میکند، مورد سوءظن قرار میگیرد و نیروهای امنیتی و اطلاعاتی انگلستان وارد هتل میشوند و درنهایت وی موفق به این اقدام نشده و جان خود را در راه رسیدن به این آرمان از دست میدهد؛ اما آغازگر حرکتی در جهت مبارزه همهجانبه مسلمانان جهان با توهین به اسلام و پیامبر عظیمالشأن میشود.اقدامی که اینبار در آمریکا تکرار شد و هیچکدام از این تدابیر امنیتی نتوانست کمکی به سلمان رشدی و تیم حفاظتش کند و هادیمطر در ۲۰ ثانیه ضربات مهلکی به او وارد کرد تا جایی که طبق گزارشهای رسیده، شرایط وی بحرانی است.(جامجم)
جوانی ۲۲ ساله که شیفته امام خمینی بود
مصطفی محمود مازح چند بار به ایران سفر کرده بود و به امام خمینی رحمةاللهعلیه عشق میورزید. وصیتنامه مازح به خوبی میتواند این شیفتگی و شیدایی را نشان دهد: «هرگز روزهای مقدس زندگی با تو را فراموش نخواهیم کرد. دستورات تو را در هر زمان و مکان اجرا خواهیم کرد. شجاعت تو در برابر دشمنان را همیشه به یاد خواهیم آورد. در روز برگزاری نماز در قدس شریف، تو را به یاد مردم جهان خواهیم آورد.»
مصطفی، آنچنان که از سنگ قبر او پیداست، یک روز پس از شهادت ۲۲ ساله میشده است. خانواده او پس از ۸ ماه تلاش و پیگیری توانستند پیکر او را از انگلستان به خاک لبنان منتقل کنند. مصطفی در سال ۱۳۶۹ شمسی و مصادف با دوم ماه مبارک رمضان در یکی از روستاهای جنوب لبنان در حالی به خاک سپرده شد که پیش از شهادت با دختری از اهالی جبل عامل عقد ازدواج بسته بود؛ عقدی که تنها ۱۵ روز طول کشید و هیچ گاه به ازدواج نینجامید.
محمود حسین مازح، پدر مصطفی، که خود در روستای «طیرفلسین» در جنوب لبنان متولد شده، میگوید که برای تجارت ساکن آفریقا بوده و مصطفی در «گینه کوناکری» متولد شده است. مصطفی ۵ برادر و ۲ خواهر داشته و آخرین فرزند خانواده بوده است.
ناشرانی که به سزای کارشان رسیدند
در راستای اجرای حکم امام خمینی درباره همه کسانی که دستی در انتشار این کتاب داشتهاند، در سال ۱۹۹۱ میلادی، هیتوشی ایگاریشی مترجم ژاپنی آیات شیطانی در توکیو با ضربات چاقو کشته شد. مترجم ایتالیایی کتاب هم در میلان مورد حمله قرار گرفت. ناشر نروژی کتاب، در سال ۱۹۹۳ مورد حمله قرار گرفت.
«عزیز نسین» مترجم ترکی کتاب در هتلی در شهر سیواس ترکیه مورد حمله قرار گرفت اما توانست از هتل فرار کند. سردبیر مجله خلق چاپ سلیمانیه که بخشی از ترجمه کردی این کتاب را در سال ۲۰۱۰ منتشر کرد، هدف حمله مسلحانه قرار گرفت. برمک بهداد، مترجم کردی کتاب هم به طور پنهانی زندگی میکند؛ چرا که علاوه بر فتوای امام خمینی رحمةاللهعلیه، برخی از روحانیون سلیمانیه و اربیل، حکم قتل وی را صادر کردهاند.
تأکید بر تغییر ناپذیر بودن حکم امام خمینی(ره) در ارتداد سلمان رشدی
حضرت آيةالله خامنه ای مدظله العالی رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند: حکم تاریخی و تغییرناپذیر حضرت امام رضوان الله تعالی علیه درمورد نویسنده کتاب کفرآمیز آیات شیطانی و تعهد مسلمانان در سراسر جهان به اجرای این حکم اسلامی، نخستین ثمرات خود را در صحنه رویارویی اسلام با کفر جهانی نشان می دهد و استکبار غرب که حمله به مقدسات یک میلیارد مسلمان جهان را مقدمه ای برای تحقیر مسلمین و ازبین بردن انگیزه های خیزش اسلامی در جهان قرارداده بود، بصورت مفتضحانه و گام به گام مجبور به عقب نشینی شده و انشاءالله با ادامه ی مقاومت مسلمانان جهان از این پس کسی جرأت اهانت به پیامبر معظم (ص) و مقدسات اسلامی را نخواهدیافت.
حکم اسلام درمورد نویسنده کتابآیات شیطانی همانگونه که حضرت امام رضوان الله تعالی فرمودند: «اگر توبه کند و زاهد زمان هم گردد» ثابت است و چنین تشبثاتی که با همیاری بعضی افراد به ظاهرمسلمان صورت می گیرد، تغییری در این حکم الهی نخواهدداد. (پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری ۱۳۶۹/۱۰/۰۵)